​Milica Nikolić bronzana na Gran priju u Dizeldorfu

Milica Nikolić najbolja srpska džudistkinja i članica Crvene zvezde bronzom na Gran Slemu u Dizeldorfu na najbolji način počela je novu takmičarsku sezonu. Nikolićeva koja je i petoplasirana na WRL opet nas je obradovala vrednim odličjem na putu za Tokio 2020!

-Hvala svima na čestitkama rekla je Milica Nikolić za sajt Džudo kluba Crvena zvezda. Zadovoljna sam jer sam osvojila ovu medalju posle pripremnog perioda ali i povrede koju sam zadobila u decembru.

Posle prvog meča u kome je bila slobodna Milica je u drugom iponom savladala Kazahstanku Aigerim Toregozhina. Meksikanka Edna Carillo u duelu koji je vodio u polufinale je bila bolja od srpske šampionke. Ipak u repasažu Nikolićeva nije dozvolila iznenađenje. Savladala je Holanđanku Amber Hersjes a zatim i Mongolku Gerelmaa Erdenetsogt i osvojila bronzano odličje ali i vredne bodove za svetsku rang listu.

-Puno nam je značila ova medalja za start sezone ali mislim da ovo nije bilo moje najbolje zdanje. Već za dve nedelje me očekuje takmičenje u Maroku sa koga sam uverena da mogu da donesem i neku sjajniju medalju- istakla je Milica Nikolić.

Andrija Đurišić trener Milice Nikolić nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom u Dizeldorfu.

-Veoma sam zadovoljan imajući u vidu da je ovo prvo takmičenje. Naravno da smo zadovoljni medaljom sa Gran slema jer je to sasvim sigurno odličan znak da smo na pravom putu. Ipak vidi se da još uvek ima dosta mesta za napredak što je takođe dobro.

Milicu Nikolić ove godine očekuje i Evropsko prvenstvo i to u Tel Avivu gde se pre dve godine popela na tron i to drugi put u nizu kada su u pitanju mlađi seniori. Od Nikolićeve, koja je među prvih pet kad je u pitanju konkurencija do 48 kilograma se spravom očekuje rezultat vredan svake pažnje. Ujedno nastavak vrhunskih dostignuća se očekuje i od Nemanje Majdova aktuelnog svetskog šampiona. Majdov je zbog povrede pauzirao i zato je trenutno na sedmoj poziciji WRL. Zvezdin šampionski tim se vraća na međunarodnu sportsku sceni još jači i spremniji za nove pobede.