Džudisti nagradjeni za Zvezdin 74. rodjendan

Džudisti Crvene zvezde laurati su vrednih priznanja naše crveno bele porodice. Na 74. rodjendan SD Crvena zvezda, Milici Nikolić, najboljoj srpskoj džudistkinji i 6. na WRL dodeljena je nagrada za najbolju seniorku. Andrei Stojadinov, evropskoj šampionki do 23 godine uručena je nagrada za najbolju mladu sportistkinju SD,  dok je muški tim našeg kluba, osvajačima bronzane medalje u Ligi šampiona, uručeno specijalno priznanje. 

Pre 74 godine, 4. marta 1945. godine osnovano je Sportsko društvo Crvena zvezda. Sedamdeset i četiri godine kasnije proslavljeni sportisti, legende Crvene zvezde, rukovodioci, sadašnji prvotimci, buduće zvezde okupili su se u Medija centru FK Crvena zvezda na obeležavanju još jednog rođendana.

Na početku proslave prisutni su se, video snimkom od pre 15 godina, podsetili na antologijske reči glumca Ljube Tadića, a nakon toga zvezdaše je pozdravio dr Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda, koji je čestitao 74. rođendan svim sportistima, trenerima, rukovodiocima, prijateljima i navijačima Crvene zvezde!

Na obeleževanju 74-godišnjice po 54. put su izabrani najbolji sportisti i klubovi SD Crvena zvezda u protekloj godini. 

Krenulo se od najmlađih, pa je za najboljeg pionira nagradu primio karatista Aljoša Petrović od Petra Rokvića, člana UO SD Crvena zvezda. 

Za najbolju pionirku proglašena je atletičarka Jovana Mićić, a nagradu je primila od Branislava Vojinovića, člana UO SD Crvena zvezda. 

Najbolji pionirski klub u protekloj godini bio je Košarkaški klub ženski Crvena zvezda, nagradu u ime kluba primila je kapiten Simona Matić od Anđe Vukmirović Radulović, člana UO SD Crvena zvezda.

Najbolji kadet u prethodnoj godini bio je odbojkaš Luka Tadić koji je nagradu primio iz ruku Ane Avramović, člana UO SD Crvena zvezda. Za najbolju kadetkinju Crvene zvezde proglašena je strelkinja Tamara Đapić, a nagradu je primila od dr Miodraga Lemajića, člana UO SD Crvena zvezda. Vaterpolisti Crvene zvezde dobili su nagradu za najbolji kadetski klub. Nagradu je u ime kluba primio Marko Radović iz ruku Igora Milojevića, generalnog sekretara SD Crvena zvezda.

Košarkaš Zoran Paunović dobio je priznanje za najboljeg juniora. Nagradu mu je uručio Goran Gole, član UO SD Crvena zvezda. Najbolja juniorka Crvene zvezde u protekloj godini bila je kik bokserka Staša Veić. Priznanje je dobila od Željka Pešuta, člana UO SD Crvena zvezda. Košarkaši Crvene zvezde dobitnici su nagrade za najbolji juniorski klub. U ime kluba priznanje je primio trener Bojan Đerić, a nagradu je predao Goran Đaković, član UO SD Crvena zvezda.

Za najboljeg trenera mladih proglašen je trener i koordinator mlađih kategorija Košarkaškog kluba Slobodan Klipa, nagradu je primio iz ruku Bojana Dimića, člana UO SD Crvena zvezda.

Fudbaler Dejan Joveljić dobitnik je nagrade za najboljeg mlađeg seniora. Nagradu mu je uručio Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda. Za najbolju mlađu seniorku proglašena je džudistkinja Andrea Stojadionv, a priznanje je primila od prof. Mileta Samardžića, predsednika Nadzornog odbora SD Crvena zvezda.

Specijalno priznanje SD Crvena zvezda pripalo je našem Ragbi liga klubu koji je osvojio sva četiri trofeja u seniorskoj konkurenciji. U ime kluba nagradu je primio Mark Pulen, sportski direktor kluba od Dejana Stamatovića, potprdsednika Skupštine SD Crvena zvezda.

Hokejaški klub Crvena zvezda dobio je specijalno priznanje za osvajanje pet šampionskih titula u svim kategorijama. Nagradu su primili kapiteni ekipa Marko Brkušanin, Marko Dragović, Mateja Popović, Matija Dinić i Mane Poznan i predsednik kluba Goran Đaković od Draška Markovića, člana UO SD Crvena zvezda.

Specijalno priznanje SD Crvena zvezda pripalo je i veslačima Crvene zvezde koji su u protekloj godini osvojili prvu (novoustanovljenu) ekipnu titulu šampiona Srbije, kao i nacionalni Kup. Prvakinja Srbije u skifu Jovana Arsić i osvajač bronzane medalje na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore Dušan Slavnić primili su nagradu od Vladana Kovačevića, člana UO SD Crvena zvezda.

Džudo klub Crvena zvezda je specijalno priznanje dobio za osvajanje 3. mesta u Ligi šampiona, kao i duple krune na Ekipnom prvenstvu Srbije. U ime kluba nagradu je primio kapiten Bojan Došen iz ruku Ace Markovića, potpredsednika Skupštine SD Crvena zvezda.

Priznanje „Crveno-belo srce“ pripalo je Delijama, navijačima Crvene zvezde, za dugogodišnju organizaciju prikupljanja humanitarne pomoći i novogodišnjih paketića za decu sa Kosova i Metohije, kao i organizovanje akcija dobrovoljnog davanja krvi. Priznanje je primio Ljubomir Stanković, predsednik Udruženja građana „Delije Sever“ od Igora Milojevića, generalnog sekretara SD Crvena zvezda.

Najbolji stručnjak u našem Sportskom društvu u protekloj godini je Vladan Milojević, trener crveno-belih fudbalera koji je predvodio ekipu do šampionske titule i istorijskog plasmana u Ligu šampiona. Nagradu za najboljeg trenera Vladan Milojević je primio od Dragana Džajića, treće Zvezdine zvezde i počasnog predsednika FK Crvena zvezda.

Priznanje za poslovnog partnera godine pripala je kompaniji M-6 (BIP i Tikveš). Nagradu je primila Dada Ratković, direktora marketinga iz ruku Zorana Avramovića, direktora Crvena zvezda marketinga i glavnog i odgovornog urednika Zvezdine revije.

Priznanje za poslovnog partnera godine pripala je i Telekomu Srbija. Video porukom prisutnima se obratio Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija, a nagradu u ime kompanije primio je Draško Marković, izvršni direktor za ljudske resurse, od dr Nebojše Čovića, predsednika UO SD Crvena zvezda i predsednika KK Crvena zvezda.

Dobitnik Nagrade za životno delo je Dane Korica, legendarni atletičar Crvene zvezde. Nagradu mu je uručio prošlogodišnji laureat Vladimir Petrović Pižon.

Nakon toga usledile su nagrade najboljim seniorima u protekloj godini. Nagradu za najbolju sportistkinju dobila je džudistkinja Milica Nikolić. Priznanje je primila od Stojana Vujka, potpredsednika Skupštine SD Crvena zvezda.

Za najboljeg sportistu Crvene zvezde u protekloj godini proglašen je golman našeg Fudbalskog kluba Milan Borjan. Nagradu je primio od dr Nebojše Čovića, predsednika UO SD Crvena zvezda.

Uz zvuke himne Sportskog društva Crvena zvezda rođendansku tortu isekli su laureati, a usledilo je i zajedničko fotografisanje svih nagrađenih sportista i klubova SD Crvena zvezda.