Дошен на корак до медаље у Берсију

Дошен на корак до медаље у Берсију

Бојан Дошен је још једном одушевио и потрвдио квалитет на међународној џудо сцени у конкуренцији до 100 килограма. У храму џудоа, Спортској дворани Берси у Паризу, испуњеном до последњег места, Бојан Дошен, трофејн репрезентативац Србије и капитен нашег клуба, био је на корак до медаље. На татамију Берсија, Бојан Дошен савладао је Кубанца Ериберта Ривера на њазари и затим ипон. У другом пао је и одлични Монголац Отонбатар Лагвасурен и то 10:0.

-Задовољан сам мојим данашњим издањем. После првог кола у коме сам био слободан у другом сам победио Кубанца. У трећем пао је и сјајни Монголац, бронзани са Светског првенства и петог са Олимпијских игара -рекао је за наш сајт Бојан Дошен.

У дуелу са Русом Арманом Адамианом, Дошен је бацио на њазари, али је члан зборнаје успео да прочита нашег Дошена и славио је максималним резултатом. У првом мечу репасажа, Јевгенијс Бородавко из Литваније није успео да нађе решење за расположеног Дошена чиме је српски репрезентативац добио шансу да се у финалу репасажа бори за бронзано одличје.

- Рус је актуелни шампион Европе, против њега сам повео на њаза-ари и минут до краја сам упао у захват изгубио тај меч. У финалу репасажа победио сам Литванца, који има бронзу са Европског првенства.

Одлични Холанђанин Михаел Корел био је бољи у дуелу за бронзу од Бојана Дошена.

-У борби за бронзу изгубио сам од првог на светској ранг листи и првог са Мастерса Холанђанина Корела. Желео бих да похвалим мог тренера и спортског директора Николу Николића који ме је одлично водио, и очигледно је да наша сарадња даје резултате. Велику захвалност дугујем и мојој Црвеној звезди, навијачима и Управи на несебичној подршци и поверењу- истакао је Бојан Дошен.

Бојану Дошен се из Париза враћа са пласманом на пето место у конкуренцији до 100 килограма али и вредним поенима за одлазак на Олимпијске игре у Токију. 

Сличне вести
Последње вести