Anja Obradović istorijski na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

Reprezentativka Srbije u džudou  i Zvezdina uzdanica, Anja Obradović (do 63 kg) ostvarila je istorijski uspeh osvajanjem bronzanog odličja na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. U duelu za bronzanu medalju odličje bila je bolja u golden skoru Anrikuelis Barios iz Venecuele.

Za Anju Obradović ovo je četvrta svetska medalja, posle kadetske i dve juniorske, u prvoj seniorskoj sezoni osvojena je i ta “najvrednija”.

-Još uvek sam pod utiskom, nisam ni svesna šta sam uradila I šta sam ostvaila -rekla je Anja Obradović posle meča za bronzu. -Sve se odvijalo baš onako kako treba od prvog do poslednjeg meča. Sve protivnice su mi odgovarale, bio je ovo u potpunosti moj dani uspela sam.

Anja je startovala s tri pobede zahvatima za ipon. Prvo je savladala Italijanku Mariju Sentrakio (3:53 minuta), potom Nemicu Martinu Trajdos (3:20), pa Ketrin Heker iz Australije (1:23). U četvrtfinalu je izgubila od Holanđanke Šane Vermer na ipon (1:10), što je našu takmičarku odvelo u repesaž, gde je savladala Kubanku Majlin Del Toro Karvahal na „zlatan bod” posle 4:51 minuta.

Nekadašnja juniorska vice-šampionka sveta, osvajanjem bronze na seniorskom SP u Mađarskoj, pridružila se legendarnoj Mari Kovačević, koja je 2003. na SP u Osaki takođe osvojila treće mesto u apsolutnoj kategoriji.

Bronzana medalja na Svetskom prvenstvu u Budimpešti Anju Obradović vodi na Olimpisjke igre u Tokiju.

-Ovo me sasvim sigurno vodi na Olimpijske igre. Bronza na Svetskom prvenstvu nosti 1000 bodova. Nisam još ni računala ali mislim da će me ovo plasirati na Igre. Ostvario mi se san I to u prvoj seniorskoj godini. Želim da zahvalim svima, treneru, porodici, sparing- partnerima u klubu, mojoj Zvezdi koja je uvek uz nas, predsedniku Saveza Ivanu Torodovu, predsednicima kluba Stojanu Vujku I Ivanu Bošnjaku. Ovo je naša zajednička medalja džudo tima Srbije rekla je Anja Obradović.

Nemanja Nikolić trener Anje Obradović ističe da je trofejna reprezentativka Srbije klasa za svetske uspehe. Ipak iskren je da ovakav uspeh nisu očekivali u ovoj sezoni.

-Anja ima tu svetsku klasu I ona je upravo na tom nivou ali nismo očekivali u prvoj seniorskoj godini. Vezala je četiri svetske medalje, dve kadetske, juniorsku i sada seniorsku. Ovo je bio njen dan, sve mečeve je rešavala iponom što je bio I najbolji nagoveštaj. Ispisala je na najbolji način istoriju srpskog džudoa i slobodno mogu da kažem da je ovo tek početak. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Saveza gospodinu Todorovu i predsednicima kluba, gospodinu Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku kao svima u Upravi i sparing partnerima. Hvala našoj Zvezdi rekao je Nemanja Nikolić.