Andrea Stojadinov šampionka Evrope

Mlada Andrea Stojadinov samo što je proslavila svetsku juniorsku bronzu osvojenu na Bahamima opet je obradovala srpsku sportsku javnost. Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore ( u23) u Đeru u Mađarskoj osvojila je zlatno odličje.

U konkurenciji do 48 kilograma pokazala je da joj nema ravne. Nizala je pobedu za pobedom. U prvom meču savladala je Turkinju Tugče Beder ( ipon). Belgijanku Elen Salens pobedila je sa 10: 0 u drugom kolu. Ruskinu Elizavetu Stepanovu u polufinalu savladala je maksimalnim rezultatom. U velikom finalu pada još jedna Ruskinja, Darija Paškaleva a srpska reprezentativka Andrea Stojadinov sasvim zasluženo uspela se na najviši stepenik pobedničkog postolja.

-Presrećna sam jer je ko ne bi bio zadovoljan šampionskom titulom. Kao i uvek na pravi način sam branila boje Srbije i presrećna sam jer i ovog puta donosim lepe vesti svim ljubiteljima džudoa u Srbiji istakla je Andrea Stojadinov. -Želim da se zahvalim svima a pre svega Ivanu Todorovu predsedniku Džudo saveza Srbije kao i mojoj Crvenoj Zvezdi i porodici na nesebičnoj podršci